Renoverat våtrum med kakel och klinkers enligt byggkeramikrådet.

Behöriga plattsättare höjer kvalitén

På Mattias Bygg är vi medlemmar i Byggkeramikrådet och har behörighet enligt Branschregler för våtrum. Det gör att vi håller en god kvalité och kan lämna garanti på alla de arbeten vi genomför.

Vad är Byggkeramikrådet?

BKR är en branschorganisation som ägs av två föreningar: plattsättarna och leverantörerna. Entreprenörerna är plattsättarna som kallas för PER och leverantörerna är kakelhandlarna och kallas för KAF – kakelföreningen. Idag är BKR den stora auktoriteten när det gäller användandet av keramiska material i både våtrum och torra utrymmen.

Byggkeramikrådet har tagit fram Branschregler för våtrum som är för keramiska konstruktioner i våtrum ansedda som normen för fackmässighet inom området.

Mest kända för sina branschregler som talar om hur man hanterar tätskikt i våtrum, men arbetar mycket bredare än så. En viktig del av BKR är utbildning då Sveriges plattsättningsentreprenörer får utbildning och därefter behörighet att arbeta efter BKRs branschregler. De tillhandahåller också utbildningar som riktar sig till exempelvis försäkringsbolag, besiktningsmän och andra aktörer i byggbranschen.

Utöver branschreglerna och utbildning har BKR en teknisk kommitté. De driver den tekniska utvecklingen inom plattsättning samt tar fram branschregler för våtrum och riktlinjer för andra miljöer som till exempel pooler. Riktlinjerna handlar om hur plattor och keramik ska monteras och användas inom olika områden.

Viktigt för branschen – och kunden

För oss är det viktigt att hela tiden vara uppdaterade inom branschen samt att hålla en hög kvalité och också kunna ge våra kunder garanti. Genom att vara med i BKR bidrar vi bland annat till att föra utvecklingen för branschen framåt och driva normen för fackmässighet inom området.

Ska du göra om ditt badrum är det viktigt att din plattsättare är medlem i BKR. Då vet du att arbetet utförs på rätt sätt och risken för skador och fel är minimal.